Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΔΕΛΛΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Για ιατρικό ραντεβού τηλ.6946622272
Η βδελλοθεραπεία είναι μιά από τις αρχαιότερες ιατρικές μεθόδους. Ακόμα και στους τοίχους των αιγυπτιακών πυραμίδων παρουσιάζονται σκηνές θεραπείας των ανθρώπων μ΄αυτό τον τρόπο. Οι μεγάλοι γιατροί της αρχαιότητας Ιπποκράτης και Αβικέννα θεωρούσαν την θεραπεία με βδέλλες ως σημαντικότατο μέρος της θεραπευτικής διαδικασίας. Πλατιά διάδοση αυτή η μέθοδος θεραπείας απέκτησε στην περίοδο του 17ου - 19ου αιώνα, μάλιστα ο κύριος προμηθευτής θεραπευτικών βδελλών για τους ευρωπαίους γιατρούς ήταν η Ρωσία.
Στα μέσα του 20ου αιώνα, λόγω της ορμητικής ανάπτυξης της φαρμακολογίας αυτή η μέθοδος έμεινε στο περιθώριο. Όμως στις μέρες μας το ενδιαφέρον για την βδελλοθεραπεία επιστρέφει. Οι έρευνες των τελευταίων χρόνων αποκάλυψαν τις σπάνιες ιδιότητες που κρύβονται στις θεραπευτικές βδέλλες, για τις οποίες κανείς δεν ήξερε τίποτα.
Στη Μόσχα ιδρύθηκε κλινική βδελλοθεραπείας. Ακολουθεί σχετική συνέντευξη που έδωσε στη "Φωνή της Ρωσίας" ο επικεφαλής της κλινικής δόκτορας Βαντίμ Πανκόφ, που είναι πεπεισμένος για την καθολικότητα της θεραπείας με τη βοήθεια των βδελλών.
«Η θεραπεία με βδέλλες συστήνεται για όλες τις αρρώστιες που σχετίζονται με την παραβίαση της μικρής κυκλοφορίας του αίματος. Επίσης είναι αποτελεσματική για τις περιπτώσεις φλογώσεων στα νεφρά, στο ήπαρ, τη χοληδόχο κύστη, τη μήτρα και τις ωοθήκες. Πολύ αποτελεσματική είναι και κατα τη θεραπεία της δευτερογενούς αγονίας. Επίσης χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των οφθαλμικών παθήσεων.
Πως συντελείται η όλη θεραπεία; - Η βδέλλα δαγκώνει το δέρμα του ανθρώπου σε ειδικά σημεία. Δρα ως ζωντανή σύριγγα, εισάγοντας στο αίμα του αρρώστου ειδικές βιολογικά δραστήριες ουσίες, που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλογώσεων, στην επανόρθωση των υγιών ιστών, στη βελτίωση της πρόσβασης του οξυγόνου στα προσβλημένα μέρη και στην επιτάχυνση της κυκλοφορίας του αίματος.
Οι βδέλλες προσδιορίζουν οι ίδιες τα σημεία, στα οποία θα κολλήσουν, όπως τις έμαθε η φύση. Είναι κατα κάποιο τρόπο φυσικοί αντανακλαστικοί θεραπευτές... Όσο καλά καταρτισμένος κι΄ αν είναι ο γιατρός, όσο καλό χάρτη αντανακλαστικών ζωνών κι΄ αν έχει στη διάθεσή του, μπορεί να κάνει λάθος κατα την επιλογή των σημείων. Για τις βδέλλες αυτό αποκλείεται! Σε αντίθεση από τον άνθρωπο, η βδέλλα δεν κάνει λάθος.
Οι ιατρικές βδέλλες εκτρέφονται υπό τον έλεγχο ειδικών σε βιολογικά εργαστήρια. Η βδέλλα μεγαλώνει μέχρι τα 3 έως 5 εκατοστά και απορροφά περίπου 2 μιλιλίτρα αίματος, αφήνοντας στο δέρμα του αρρώστου ένα πολύ μικρό ίχνος. Μετά από κάθε τέτοια θεραπευτική κούρα στον άρρωστο δίνεται επίδεσμος, γιατί η βδέλλα εισάγει στο αίμα ένζυμο, την ιρουδίνη, που εμποδίζει το πήξιμο του αίματος και η μικρή πληγή, έστω και ελάχιστα, αιμορραγεί στη διάρκεια περίπου 15 ωρών. Η θεραπεία πραγματοποιείται σε κλινικές συνθήκες.
Σήμερα έχουν ερευνηθεί γύρω στα 150 ένζυμα που εκκρίνονται από τις θεραπευτικές βδέλλες. Όλα είναι μοναδικά στο είδος τους και μπορούν να βρίσκονται μόνο σε ζωντανή βδέλλα. Σχετικά πρόσφατα σ΄ αυτές ανακαλύφθηκαν τέτοιες ουσίες, όπως οι εγλίνες , η λιδάζη , η υαλουρoνιδάζη . Οι εγλίνες σταθεροποιούν την ανοσοποιητική αντίδραση του οργανισμού και ελαχιστοποιούν τις φλογώσεις και τη δημιουργία πύου. Η υαλουρoνιδάζη, η οποία στη φύση βρίσκεται στα δηλητήρια των φιδιών και των αραχνών, διευκολύνει τη διείσδυση στον οργανισμό ωφέλιμων ουσιών και συμβάλλει στην απορρόφηση και εξάλειψη των ιχνών των ραφών και άλλων πληγών. Η λιδάζη διαλύει το λίπος. Όλες αυτές οι ουσίες ασκούν ευεργετική επίδραση στα τοιχώματα των αγγείων και βελτιώνουν τη μικρή κυκλοφορία του αίματος.
Με τη βοήθεια της girudoterapiya, θεραπεύονται οι κιρσοί, οι καρδιοπάθειες, μπορεί ακόμα και να μειωθεί το βάρος, γιατί υπό την επίδραση της λιδάζης συντελείται ανακατανομή του υγρού, βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος στα προβληματικά μέρη και δραστηριοποιείται η διαδικασία του μεταβολισμού. Μετά από τις πρώτες κούρες θεραπείας με βδέλλες μειώνεται σημαντικά ο όγκος του σώματος – κατα δυο τρία μεγέθη της ενδυμασίας. Μετά συντελείται ελαφριά, σταδιακή μείωση του βάρους χάρη στην εισαγωγή στο αίμα με τη βοήθεια των βδελλών του ενζύμου, που συμβάλλει στη διάλυση του λίπους.
Ανάλογα με την πολυπλοκότητα της διαδικασίας οι βδέλλες τοποθετούνται στο σώμα για διάστημα 15 έως 60 λεπτών. Η θεραπεία πραγματοποιείται στα πλαίσια κύκλων αποτελούμενων από 8-10 κούρες.
18/10/2005 The Voice of Russia{{
copyright}}

Θεραπευτικό κεχριμπάρι:

Θεραπευτικό κεχριμπάρι:
Παραγγελία και πληροφορία ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ